STRIIMAUS

ISOKUVA.FI

Suurin potentiaali livelähetyksissä verrattuna muihin julkaisumuotoihin on välitön mahdollisuus vuorovaikutukselle seuraajiesi kanssa. Livevideot keräävät keskimäärin 10 kertaa enemmän kommentteja, kuin tavalliset videot.

Striimaus on yksinkertaisimmillaan videokuvan ja äänen välittämistä eteenpäin tietoverkoissa. Suomenkielinen vastine ’suoratoisto’ kuvastaa striimausta hyvin, sillä se erottaa striimauksen tiedoston lataamisesta. Yksinkertaistettuna ero on siinä, että videon katselu voidaan aloittaa, vaikka vain pieni osa aineistosta on välitetty katsojalle. Siihen yksinkertaisuus sitten jääkin.

Hyvässä striimissä näkyy striimaajan persoonallinen ote. Striimin tekijän persoona onkin tärkein syy, miksi striimiä seurataan tai miksi kiinnostus striimiin säilyy.
Striimaaja henkilönä määrittelee pitkälti kanavan yleisen tunnelman, säännöt ja käytännöt. Mitä aktiivisempi lähetyksen tekijä, sitä mielenkiintoisempi hän on. Tunteiden näyttäminen ja reaktiot erilaisiin tilanteisiin ovat nekin tärkeitä seuraajille.

Like the Live

error: Content is protected !!